Firenze

Firenze Marathon

25.-29. november 2018.

Distanse: Maraton

Dette flotte maratonet i en av verdens vakreste byer er et mellomstort løp som samler rundt 10 000 deltakere.

Om løypa

Er en lettløpt maratonløype med knapt en eneste motbakke. Start og mål er ved Piazza Duomo, midt i sentrum. Man løper ut av sentrumskjernen noen kilometer, til et flott parkområde, før man vender nesa mot sentrum igjen, da går det svakt nedover og turen går faktisk gjennom byens stadion (Stadio Comunale), deretter inn igjen mot sentrumskjernen, forbi de mest kjente severdighetene og gjennom de åpne torgplassene. Også flere broer passeres, blant dem Ponte Vecchio (gullsmed-broen), før man vender tilbake til Piazza del Duomo og målgang.

Publikum står tett langs hele løypa og sørger for liv og røre. Her er det bare å gi noen «high fives» til barna som står forventingsfullt med armene i været. Du får garantert noen brede smil tilbake – og det gir energi når man trenger en mental oppmuntring når det begynner å røyne på.

Rikholdige drikkestasjoner er plassert hver 2,5 km, og frukt serveres på matstasjoner etter at man har passert 15 km og utover.

Som arrangøren skriver i sin reklame: «A fast run along flat roads through the center of the most beautiful ciy in the world».

Firenze

Den flotte middelalderbyen ligger ved elven Amo, og er regionshovedstad i Toscana i nordlige Italia. Severdighetene er like mange som de er vakre.

Firenze har bergtatt store kunstnere som Leonardo da Vinci, Botticelli og Michelangelo.

De flotte kirkene og muséene har vært med på å prege europeisk kunst- og kulturliv siden 1200-tallet.

Firenze ligger sentralt plassert i Toscana, med sine åser og drueranker. Har du en dag ekstra, enten før eller etter maratonet, kan du jo unne deg en dag utenfor byen.

I sentrum, som har mange åpne «piazzaer», er det nok å se og gjøre, enten du vil innom et kjøpesenter som ligger sentralt midt i byen, eller du vil besøke de små nisjebutikkene, som blant annet selger lokalprodusert olivenolje – en sikker vinner på kjøkkenbenken.

November er lavsesong, og det er korte køer til severdighetene.

Severdigheter

  • Domkirken i Firenze, Santa Maria del Fiore, er Europas fjerde største med sine 153 meter. Den karakteristiske, røde kuppelen kan ses fra nesten fra hvor du befinner deg i byen.
  • Ponte Vecchio, broen som er kjent for sine butikker (for det meste gullsmeder) som går langs med hele broen. Ponte Vecchio er Europas eldste buebro, og man antar at den ble bygget i romertiden. Ble siden ødelagt av en oversvømmelse i 1333 og bygget opp igjen i 1345.
  • Piazzale Michelangelo, som er en åpen plass som ligger på en høyde like utenfor sentrum og er et utsiktspunkt. Michelangelos statue av David, troner mot himmelen.
  • Piazza Sant Spirito, et matmarked der du virkelig får kjent på lokale smaker og råvarer.

Hotellet

Kommer.

Pris

Program og pris kommer.