Odense

H.C.Andersens maraton

30. september til 2. oktober 2017

Distanser: 10 km (nyhet fra 2017), 21.1 km og 42.2 km

«Mer enn et løp» og «Skandinavias raskeste maratonløype»,  er arrangørens fremste reklame. Det stemmer nokså godt. H.C. Andersens maraton i Odense er et passe stort løpsarrangement, som i 2016 samlet rundt 4000 deltakere, fordelt på halv (ca 2800) og helmaraton (ca 1200). Det forventes enda flere løpere på startstreken i 2017.

Fra i år tilbys nemlig også 10 km, for de som ikke ønsker å satse mot de litt lengre distansene. Mila er ufarlig å løpsdebutere på, og i Odense finnes det knapt bakker, så løypa er rask og vennlig. Skal du løpe halv eller helmaraton for første gang, er dette et ypperlig sted å gjøre nettopp det.

Start og mål er samme sted, ved Odense Idrætspark, som ligger noen kilometer fra sentrum. Her henter man også startnummeret dagen før løpet, og kan dessuten sette seg ned for gratis servering av måltid og en «sodavand».  Ved henting av startnummer er det flere sportsmerker som har stand, og du kan gjøre gode kupp både på treningstøy og løpesko, samt annet utstyr.

HCA Marathon 2016

Løypa går fra Idrætsparken og nedover mot byen, og man løper nær sjøen, og er innom både yrende liv i gågata, en idyllisk park og utover igjen mot stadion. Da er halvmaraton-løypa ferdig, og de som har begitt seg ut på hel, løper samme runde en gang til.

Drikkestasjonene kommer tett, omtrent hver 2,5 km, og utover i løypa, serveres det også frukt, cola og energigel.

Det er bra med liv i løypa og spesielt kjekt er det at butikkene holder åpent i anledning løpsarrangementet. Her og der får du også øye på folk som har kledt seg ut som figurer fra H.C Andersens mange eventyr.

For deg som har et spesielt tidsmål, er det mange fartsholdere du kan følge, både på halvmaraton og helmaraton-distansen.

Å komme i mål på et stadion skiller seg ut fra mange andre målganger, fordi det alltid sitter mye tilskuere på tribunene, og det hele gir et inntrykk av å være mer «intimt», og høytidelig. Dette er tilfelle også i Odense Idrætspark. Medaljen får du selvsagt med en gang, og du har ikke gått mange metrene før frivillige står i kø for å dele ut enten «bajer» eller sportsdrikke, samt chips og kjeks.

Inne i idrettshallen yrer det av deltakere som diskuterer dagens løp – en uformell plass å være på før man henter bagasjen.

Vi garanterer en super løpsopplevelse, uansett hvilken distanse du velger.

H.C Andersens maraton – mer enn et løp.

Odense

Denne sjarmerende og trivelige byen er faktisk Danmarks tredje største og Fyns største by, med sine 160 000 innbyggere. Her råder den kjente, danske hyggelige atmosfæren, og det er ikke langt mellom innbydende kaféer og koselige nisjebutikker det er fristende å legge turen innom. I tillegg byr Odense på frodige, grønne rekreasjonsområder.

Byen har to lett oversiktlige gågater, Kongensgade og Vestergade, hvor du finner det meste.  En kort busstur unna ligger Danmarks nest største shoppingsenter.

I denne store, men likevel lille byen, vokste forfatter H.C. Andersens opp. Her kan du besøke barndomshjemmet til mannen bak «Den stygge andungen», «Piken med svovelstikkene» og andre kjente eventyr, som ligger nær sentrum.

Av andre severdigheter, ligger Egeskov slott, omtalt som Danmarks flotteste, bare 30 minutter unna.

Du kommer deg enklest til Odense med tog fra København, som faktisk ikke ligger mer enn en drøy times tur unna.

First Hotel Grand, Odense

Hotellet har sentral beliggenhet, rundt 200-300 meter fra jernbanestasjonen. Det er kort vei til sentrumskjernen, som er en liten rusletur unna. Like utenfor finner du kjekke lunsjsteder og koselige kaffebarer, hvor du kan sette deg ned og nyte den avslappende, danske atmosfæren. Vil du se deg litt om, kan du ta en tur gjennom parken, hvor også Odense slott ligger.

First Hotel Grand er pent renovert, med respekt for hotellets historie, og framstår i klassisk stil med en touch av frekt design, samt oppdatert med flotte tekstiler og tapeter.

Hotellet byr på flott frokostbuffet, og du kan også spise lunsj på hotellets eget brasserie.

Det er egen cocktail-bar, hvor det ryktes at byens beste cocktail serveres. Det summer av god stemning, hvor salongen med sine varme farger og eget bibliotek, innbyr til samvær og en god aften.

Til orientering har hotellet også eget trimrom, som selvsagt er til fri bruk.

Det er fire kategorier rom:

  • Standard
  • Superior
  • Executive
  • Smartbed

Romfasiliteter:

  • Gratis trådløs wifi-tilgang
  • Bad med dusj/badekar
  • Flatskjerm-tv og telefon
  • Safe
  • Komfortable Jensen-senger

Pris

Avreise Stavanger 30.09.2017 kl 06.00

Ankomst Stavanger 02.10.2017 kl 22.05

Totalt kr 6200 for reise, opphold, frokost og startavgift

Se program her.