Best i løping

Best i løping

Boka «Best i løping» av Halvor Lauvstad og Arild Tveiten er løpslitteratur jeg alltid vender tilbake til. Har lest den fra perm til perm, men slår stadig opp på program og leser noen avsnitt om igjen.

Synes det står mye bra her, og det er også skrevet på en lettfattelig
måte. Liker måten forfatterne har delt opp kapittelet om
treningsprogram. Her står litt om både grunntreningsperiode, utviklingsperiode og konkurranseperiode

Det finnes program for enhver smak, både for 10 km, halv – og helmaraton – for flere ulike nivå. Differensiering er bra:-)

Til høyre i bildet ovenfor fant jeg det første maratonprogrammet jeg brukte, Grete Waitz sitt for nybegynnere. Husker da jeg hadde gjennomført min første uke, som var 21 km (fordelt på to økter) og hvordan jeg grudde meg til siste uke, hvor det stod 63 km på planen –  men jeg kom dit:-)

I kapittelet «Treningsprogram som sikrer suksess», får du vite:
* Hvordan du skal trene optimalt i forhold til din treningsmengde
* Hvilket resultat du kan oppnå med treninga
* Hvilke treningsprogrammer du kan bruke gjennom hele kalenderåret

7 Comments

 • Anna Posted 29. november 2012 16:02

  Den har jeg også. Bruker sånne bøker både som oppslagsverk og som motivasjon.

 • Silja Posted 29. november 2012 17:32

  Uæh…. vi har den selvsagt vi også men har jeg lest den? ehhh. nei! har jeg bladd i den: ja! Jeg har derimot ambisjoner om å lese den fra perm til perm NÅ i jula, og det skal jeg jaggu klare; og jeg gleder meg 😉 Jeg pleier som regel å bruke Arild som oppslagsverk "in person" og kan bare si følgende: det denne mannen IKKE kan om trening og løping er ikke verd å vite!! Så med bakgrunn i at jeg kjenner den ene forfatteren så føler jeg at jeg kan samtykke til at boka er bra uten at jeg har lest den, hehe 😉

 • Trude Posted 29. november 2012 23:19

  Liker, liker, liker:-)

 • Trude Posted 29. november 2012 23:20

  Lucky girl:-)

 • Sissel-Johanne :) Posted 30. november 2012 07:28

  Takk for tipset!! Kanskje jeg skal gå til innkjøp av den, så klarer jeg muligens å springe halvmaraton på litt bedre enn 2 timer. Kommer liksom aldri under den grensa uansett hva jeg gjør :/

 • Trude Posted 30. november 2012 11:20

  Det er absolutt verdt de 299 kronene:-) Lykke til! Kanskje snapper du opp et tips eller tre:-)

 • frasofatilmaraton Posted 14. mars 2013 06:04

  Boken er nok verdt pengene, men jeg var skuffet siden den i mine øyne har store mangler også. Det er overhodet ikke noe om tøying, og utvalget styrkeøvelser er svært begrenset. Det er heller ikke noe om trening av overkroppen. Jeg mener bestemt at langdistanseløpere også trenger en utholdene overkropp. Men, det som faktisk står i boken virker for det aller meste å være bra.

Comments are closed.