Ferieløping

Ferieløping

As we speak, sitter jeg i en flyplasslounge i Frankfurt, på vei til drøyt tre uker ferie i Hellas. Turen går, i år, som i fjor, til Antiparos og Kreta, men i tillegg har vi lagt inn to døgn i Athen. Litt fordi jeg er nysgjerrig på byen, som jeg skal løpe maraton i om litt over fire måneder, og litt fordi vi hadde lyst til å få en mer behagelig reise nedover. Det er jo heller ikke feil at Hellas gikk videre fra gruppespillet i VM, og i morgen får vi med oss første sluttspillkamp i den greske hovedstaden – digg.

Men -ferie for meg er ikke ensbetydende med bare avslapping, i fjor løp jeg 17 av 21 feriedager, og målet er å kopiere det, men med litt flere langturer. I fjor lå jeg på ca 40 km per uke, løp 7-8 km hver gang, noen ganger 10 km. Nå er jeg litt mer kjent og vet hvor jeg kan løpe for å komme opp i minst 10 km om morgenen. Jeg er jo ikke noe morgendyr, men varmen tvinger meg opp før k 07.30 og så er det ut på løpetur.

Denne helgen blir det imidlertid ikke noe uteløping, tror ikke Athens gater (varmen) er egnet til det. Men -hotellet har supert treningsrom med utsikt mot Akropolis, så omgivelsene kunne vært verre..

Har du planer om ferieløping?

Kommer til å oppdatere jevnlig fra løpeturene i gresk landskap de neste tre ukene – stay tuned.
Bildene er fra fjorårets mange løpeturer, disse er fra Antiparos i juli 2013.

4 Comments

 • Margit Posted 28. juni 2014 18:48

  Fant bloggen din da jeg søkte på Frøylandsvannet rundt:) Veldig inspirerende blogg du har, så her skal jeg følge med 🙂

  Jeg er veldig fan av ferieløping! En god måte å starte dagen på, og en veldig fin måte og få sett litt av byen/stedet man er på i tillegg 🙂

 • Kirsti Posted 29. juni 2014 08:03

  Ingenting er bedre enn å starte feriedagene med en løpetur…jeg har samme mål som deg nå når jeg er i Spania…ut om morgenen…om det ikke blir så langt eller så fort, spiller ikke så stor rolle…det blir å vedlikeholde formen…og jammen har jeg klart å spore opp et lokalt 5 km-løp som skal gå mens jeg er her…bare spanske navn og meg på påmeldt-lista…bare gøy det! Tar det som en intervalløkt! Ha en flott ferie!!

 • Trude Posted 29. juni 2014 14:38

  Lurer på om det er 10 km løp på Antiparos også i neste uke… Vi er galne.. Ha-ha. Jeg løper ut hver morgen omtrent, synes det er helt fantastisk å ikke tenke på vær og vind:-)

 • Trude Posted 29. juni 2014 14:39

  Takk for det. Har vært litt sløv i det siste, men har som mål å oppdatere annenhver dag, så får vi se om jeg klarer å opprettholde den frekvensen. Ha en fin sommer:-)

Comments are closed.