Halvmaraton-debut

Halvmaraton-debut

Fredag hadde jeg lovet fadderbarnet mitt, snart 18 år gamle Synne, å løpe en halvmaraton-distanse med henne, som aldri hadde prøvd å løpe så langt før. Hun startet å trene systematisk løping i vinter, og har utviklet en veldig interesse i løpet av de siste månedene. Jeg har løpt med henne tidligere også, men kun 8 kilometer. Da har vi holdt oss på en fart mellom 5.30-5.45.

Fredag forberedte jeg henne på at 6 minutter per kilometer ville være utgangspunktet for turen vår. Målet var at hun skulle få en god opplevelse, og at det var hun som kunne justere farten opp eller ned, alt etter som, underveis.

Vi la avgårde i 16.30-tiden, og løp min faste halvmaraton-rute langs E39, fra Sandnes til Ålgård, og snudde da vi hadde kommet halvveis. Løypa går uten bakker og er ypperlig til å prøve seg på 21,1 km for første gang.

2 timer, 5 minutter og 56 sekunder senere, rundet vi 21,1, og jeg vet ikke om det var jenta eller fadderen som var mest glad- og ikke minst, stolt. Vi holdt jevn fart hele tiden, noe tabellen nedenfor viser. Kommentaren fra debutanten da vi var vel i mål: «Jeg kjente det ikke så mye i pusten, men det var tungt i beina». Er vel sånn de fleste av oss som løp langt for første gang, følte det… (og fremdeles er det vel lår og legger det går verst utover..)

Her er fredagens kilometertider:

8 Comments

 • tommy50k Posted 13. august 2012 08:15

  Flott gjennomført av en debutant! Gratla =o) Tenkte jeg skulle tipse deg om runden rundt Sviland om du vil ha litt mer bakker på langturene. Det er en veldig fin runde som går mesteparten på gangsti. Jeg har løpt denne runden noen ganger nå og utvidet til å løpe om Figgjo og Kvernaland etter å ha lest om "din" løype. Skal du løpe Stavanger Maraton?

 • Vibeke Hansen Posted 13. august 2012 09:25

  Godt jobba, og flott tid! Må være greit å ha med Trude på første 21 kilometeren 🙂

 • Trude Posted 13. august 2012 09:48

  Heisan, ja. Interessert i å få info om den ruta:-) Jeg skal løpe Stavanger halvmaraton, det er iallfall planen. Vet ikke om jeg skal ta det som ei grei treningsøkt eller om jeg skal prøve å komme under 1.45 igjen. Har jo helmaraton som venter i Berlin fire uker senere, og vil ikke gjøre noe som kan innvirke negativt i forhold til det.

 • Trude Posted 13. august 2012 09:49

  Vi hadde det kjekt mens vi løp, og jeg tror Synne synes det var greit å ha følge første gang:-)))

 • Løpemammaen… Posted 14. august 2012 05:54

  For en grei fadder du er! Morsomt at ungdommen vil løpe langt. Selv har jeg valgt løpemakkeren min som fadder for min yngste, hun er idrettsutdannet, så det kan nok hende det blir noen fine turer på minstejenta mi. Om noen år, da.

 • Guro Eriksen Posted 14. august 2012 13:39

  Grattis med "debutant-løpet"! 🙂
  Jeg skal også delta i Stavanger halvmaraton tenkte jeg, men har ikke løpt lenger enn litt over 14km enda. Men satser alt på at jeg skal klare det uansett. Med litt energi-inntak iløpet av løpet (hehe), så tror jeg nok at jeg skal klare å komme meg i mål på ett vis 😉
  Kom gjerne med tips her, eller på bloggen, hvis du vil! 🙂

 • Trude Posted 15. august 2012 06:57

  Så kjekt- du klarer det. Tenkte jeg skulle skrive litt om halvmaraton snart, ja. Mem det som er rett for meg, trenger ikke være rett for alle – men litt erfaring har jeg. Og det fascinerende er at om man kommer seg gjennom halvmaraton for første gang, er man hekta:-)) Iallfall gjaldt det for meg.

 • Guro Eriksen Posted 15. august 2012 15:26

  Så bra! Gleder meg 🙂

Comments are closed.