Mil etter mil

Mil etter mil

En kjapp opptelling viser at jeg siden 1. oktober fram til i dag, 24. oktober, har tilbakelagt nesten 200 kilometer (198,9 for å være nøyaktig). Stort sett er det gjennomsnittet per måned (litt høyere i august og september). På 24 dager er det 8,3 km  i snitt, og mengdetreningen før det braker løs i New York og nye 42, 2 km, er jeg godt fornøyd med.  Jeg er også tilfreds med å ha holdt meg til planen, som har inkludert to ukentelige intervalløkter. Hver uke har det blitt bakkedrag, ulikt antall og ulik lengde, men effektive og intensive økter.

I ensom majestet har jeg gjennomført «vanlige» intervalløkter, enten av typen kort (10×2 min, 10×400 meter) eller av lang karakter (som oftest 6×1000 meter).

Hvordan klarer du å motivere deg til intervaller alene, er det mange som spør om.

Tja, hvordan klarer jeg det? For meg er det ikke snakk om å dvele ved ei treningsøkt, enten det er rolig langtur eller av den mer intensive og tøffere sorten. Det er ikke noe hokus pokus, det bare er slik. Jeg bruker klokka til å drive meg framover, det er egentlig det eneste motivasjonsmiddelet jeg har, bortsett fra drivkraften som heter maratonforberedelser.

Mil etter mil eller mil – alt ligger i forberedelsene.  10 dager igjen.

2 Comments

  • Stine Posted 25. oktober 2013 09:47

    Hei Trude! Har satt meg mål å løpe maraton på under 4 timer i Oslo neste høst, og har valgt å følge GW-opplegget. Kan du si litt om hvor raskt du løper intervallene dine, hvordan du bygger de opp? Synes det er fort gjort å starte for hardt og gå på en "smell" når det blir litt lengde/tid på intervallene. 🙂

  • Trude Posted 25. oktober 2013 10:36

    Ja, jeg har som mål (og det har jeg fått råd om av erfarne løpere) at den første intervallen skal være like rask som den siste. Det er derfor lurt å ikke starte for tøft. Jeg tenker at jeg skal løpe intervallene ett minutt fortere enn maratonfart, altså for meg vil det si ca 4.30 per min, da maratonfart er 5.30. For deg vil det da bli 4.40, du vil ha en maratonfart på 5.40 i snitt per km for å kommer under 4 timer. Jeg var i god form da jeg begynte å løpe intervall, er denne treningsformen helt ny, kan det lønne seg å starte litt saktere:-) Masse lykke til.

Comments are closed.