På løpetur med Tromsø-gutta

På løpetur med Tromsø-gutta

I forbindelse med jobbreise i Nord Norge, endte jeg i går og i dag opp med to vidt forskjellige løpeturer. Fra å løpe halvrolig (5.20 i snitt per km) i 12 km langs E6 og støte på en rensdyrflokk, bar det i dag ut på hard langintervall sammen med fotballgutta.

Brynes keepertrener Thomas Solberg, jobbet i Tromsø i fjor, og lokket meg med på ei økt sammen med klubbens fysiske trener, Truls Hallen og tidligere landslagsspiller Sigurd Rushfeldt.

3×1700 meter rundt Prestvatnet stod på agendaen. Idyllisk område, men ikke fullt så idyllisk når man hiver etter pusten og skal rekke en runde på rundt 7 minutter. Det ble vel 7.10-7.15 på den raskeste, og da var jeg alldeles i kjelleren. Men kjekt å bli minnet på at det er denne typen løpeøkter som hjelper på formen. Jeg må slutte å kjøre i komfortsonen hver eneste gang…

Totalt ble det bokført 8,1 km i dag, men med skikkelig kvalitet, er det godkjent. Flere timer etter, er jeg fremdeles mør i lår og legger. Og Rushfeldt? Ja, jeg kan bekrefte at fotballspillere også kan løpe. Men jeg kom altså ikke sist, det var den keepertrener som gjorde:-)

Her er gjengen etter endt intervalltrening. Fornøyde med godværet og ei kjekk økt.