Sånn før avreise

Sånn før avreise

Innrømmer at mens jeg pakket ned de siste tingene i kofferten nå i ettermiddag, at pulsen steg noen hakk. Litt sånn blandede følelser 10 timer før avreise, men det er vel bare slik det skal være. Maner fram gode maratonminner, og selv om opplevelsen i London ikke ble som forventet, kan jeg likevel trekke fram noe positivt fra de 42,2 kilometrene også – som at jeg aldri ga opp og fortsatte til tross for at krampe i leggene holdt på å ta knekken på meg.

Verden går ikke under selv om jeg ikke fullfører på under fire timer i Berlin, men det er mitt tredje maraton, og jeg har så uendelig lyst til å klare det som for meg er mål nummer én.

Jeg har forberedt meg godt, holdt meg til Waitz-programmet og har alle forutsetninger for å lykkes.

Siste treningsøkt før jeg står på startstreken i Berlin ble gjennomført onsdag. Ikke så mye mer enn 7.5 km, men med en snittfart på 5.14 – som kjentes veldig komfortabelt ut. Beina føltes ikke stive, jeg har ikke vondt i knærne og joggeskoene var som de pleide. Turen gikk på asfalt, beine veien uten så mye som en eneste helning. Startet rolig med fart rundt 5.30 og økte på de to siste km, som ble fullført på godt under 5.00.

En sjelden fin høstdag ved Bråsteinvatnet i Sandnes

Har bestemt meg for ikke å fundere mer over søndagens løp – man kan aldri planlegge ned til minste detalj, og nå skal jeg for en gangs skyld prøve å ta ting som de kommer.

Til slutt må jeg bare framheve en fantastisk lokal helt, Harald Sel, som har løpt 220 maraton (hvis det ikke er 221 eller 222).  Han fylte 70 år fredag 17. august og dagen etter løp han inn på imponerende 3.53 i Reykjavik – en tid han ikke hadde vært i nærheten av på flere år.

For en uke siden løp han på samme tid, 3.53, i Mandal, før han igjen står på startstreken for 22. (tror det er 22. og ikke 21.) i Berlin på søndag, hvor han har med seg et barnebarn han løper sammen med. Èn uke mellom to maratonløp er ikke annet enn imponerende.

Harald Sel etter Reykjavik maraton i august 2012. Tid: 3.53.

8 Comments

 • Silja Posted 27. september 2012 18:28

  Masse lykke til!!! Dette fikser du! 😉

 • Anonym Posted 27. september 2012 22:29

  God tur til BERLIN!!! Løpet kommer til å gå såå fint, du vet når forberedelsene har vært gode så er det viktigste gjort….
  Det har vært spennende å følge bloggen din frem mot dine store mål, og til inspirasjon for oss vanlige løpere….
  LYKKE TIL! Anne Sofie og Agne

 • KamillaK Posted 28. september 2012 05:56

  Wow, for en imponerende kar! Sånt inspirerer 🙂
  Masse lykke til på søndag! Og kos deg i Berlin!

 • Anna Posted 28. september 2012 12:02

  Spennende spennende!
  Regner ikke med å få seg deg in persona i Berlin, siden det er noen flere enn bare vi som skal løpe. Så lykke, lykke til! Vi skal erobre og overvinne gatene i Berlin.

 • ania Posted 28. september 2012 12:27

  Lykke til i Berlin. Fird is the charm!!! Du klarer det kjempebra, bare ikke stress. (jeg løp i Oslo 5:30 -5:40 tempo hele veien og det holdt til under 4 timer, men du klarer nmok mye rskaere tempo også!

 • tommy50k Posted 28. september 2012 12:54

  Lykke te i Berlin. Tipper du klarer sub fire timer med god margin, all den trening du har gjennomført. 3:50 er mitt tips =o))

 • Guro Eriksen Posted 28. september 2012 15:12

  Nei, det har du helt rett i. Det er rett og slett helt fantastisk bra gjort! Inspirerende for alle oss andre også 🙂

 • Trude Posted 2. oktober 2012 18:31

  Tusen, tusen takk:-)

Comments are closed.