Berlin Marathon

Berlin Marathon er et av verdens største maratonløp, og arrangeres hvert år den siste helgen i september. Arrangementet er innviet i World Marathon Majors og er sammen med London Marathon regnet som det mest prestisjefylte langdistanseløpet i Europa.

Berlin Marathon

27. – 30. sept 2024

Berlin Marathon er et av verdens største maratonløp, og arrangeres hvert år den siste helgen i september. Arrangementet er innviet i World Marathon Majors og er sammen med London Marathon regnet som det mest prestisjefylte langdistanseløpet i Europa.

Løypa er paddeflat, blant verdens raskeste, og passer ypperlig enten du skal debutere på distansen eller for deg som er en mer erfaren maratonløpersom jakter ny rekordtid. 

Berlin Marathon feirer sitt 50-årsjubileum i 2024 og i den anledning skal det gjøres ekstra stas rundt selve arrangementet. Tyskerne står øverst på pallen når det gjelder organisering, så her går alt på skinner fra A til Å.

Over 50.000 løpere vil stille til starten som skjer rett i nærheten av Brandenburger Tor, hvor også målgången er

Løypa tar deg gjennom noen av de mest ikoniske områdene i Berlin. Her løper du langs Karl Marx-Alle, Kufürstendamm, Unter den Linden, Potsdamer Platz, for å nevne noen – før du passerer Brandenburger Tor nøyaktig ved 42 km og bare kan nyte de 200 siste metrene inn mot målpassering. Stemningen der og i løypa ellers, er upåklagelig.

Vi er glade for å kunne tilby et bestemt antall startlisenser i kombinasjon med 3 netter på 5-stjerners hotell som ligger midt på Kufürstendam med et yrende liv av shopping, spisesteder og hyggelige kafeer rett utenfor døra.

Vi gleder oss til å løpe sammen med deg i denne rekordraske løpa, hvor også hele verdenseliten samles hvert år.

Med TH Run Travels AS får du to erfarne reiseledere som er løpere selv og har deltatt i Berlin Marathon ved tidligere anledninger.

Vårt løpsreiseselskap legger vekt på at du som reisende med oss skal føle deg sett og ivareatt under hele oppholdet.

I tillegg til det sportslige aspektet, er vi opptatt av det sosiale fellesskapet og arrangerer egen «after-run-dinner» eksklusivt for vår gruppe. Dette er et populært innslag på våre reiser.

Inkludert i grunnprisen er følgende:

 • Prisen er per person
 • 4-stjerners nydelig hotell med sentral beliggenhet ved Kufürstendamm.
 • Startnummer og  Adidas t-skjorte pluss jubileumsplakat
 • Frokostløp (valgfritt) dagen før maratonet 
 • Reiseledelse fra TH Run Travels på stedet.

Verdt å vite:

 • Hotellet vårt ligger 15-20 min rolig jogg unna eller 30-40 min gange. Ellers kan du benytte deg av kollektivtransport til startområdet.
 • Kollektivtransport er gratis gjennom hele helgen for alle maratondeltakere.
 • Du kan levere fra deg en merket bag med klær før du går inn til selve startområdet, og hente den igjen etter målgang.
 • Er det kaldt om morgenen, ta gjerne på deg gammelt treningstøy som du bare kan kaste rett før starten går. Dette plukkes opp og gis videre til veldedige formål.
 • Drikkestasjonene kommer forholdsvis tett, den første etter 5, den andre etter 9 km, deretter med 2,5 km avstand.
 • Vann serveres ved 5/12/17/22,5/27,5/32,5/34,5/38/40
 • Vann, Te, Maurten energidrikk, bananer og epler serveres ved 9/15/20/25/30/36
 • Maurten gel serveres ved 27,5 km

Pris fra 13.580,-


Berlin

Den tyske hovedstaden teller 3,7 millioner innbyggere og er en fascinerende by med en unik blanding av historie, kultur, kunst og moderne livsstil.

Et av de mest ikoniske kapitlene i Berlins historie var delingen av byen under den kalde krigen. Berlinmuren, som ble byggeet i 1961 delte byen i Øst-Berlin (kontrollert av Øst-Tyskland) og Vest-Berlin (kontrollert av Vest-Tyskland). Muren ble revet i 1989 og gjenforeningen av Tyskland fulgte kort tid etter. 

Vi anbefaler et besøk til Checkpoint Charlie, grenseovergangen mellom den amerikanske sektoren av Vest-Berlin og den sovjetisek sektoren Øst-Berlin. Den var én av to grenseoverganger forbeholdt ikke-tyskere og diplomater. Grenseovergangen bestod mellom 1945 og 1990.

Til tross for å være en storby, har Berlin mange parker og grønne området, som for eksempel Tiergarten – verdt et besøk, enten på leid sykkel eller til fots.

Berlin er kjent for sitt varierte shoppingtilbud og pulserende uteliv. Områder som Kurfürstendamm og Alexanderplatz er kjente for shopping, mens bydeler som Kreuzberg og Prenzlauer Berg er populære for uteliv og kulturelle arrangementer.