Viktig informasjon

Viktig informasjon

REISEGARANTI

Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Ordningen gjelder ikke dersom du kun har kjøpt en ruteflybillett eller dersom du har kjøpt deler av reisen hos forskjellige leverandører. Du må ha kjøpt minst to av tre pakkereiseelementer (transport, overnatting, vesentlig turistmessig ytelse ) av samme arrangør for at penger skal utbetales. I tillegg må du forsikre deg om at arrangøren har stilt garanti.

Vi anbefaler at du betaler med kredittkort så lenge du ikke er dekket under reisegarantiordning, da kan du kreve pengene igjen fra kortutsteder dersom den du har kjøpt tjenesten fra går konkurs.

Utbetaling under reisegarantien skjer kun når reisen avlyses som følge av konkurs hos arrangør eller formidler som har stilt garanti.

Har du kjøpt en garantipliktig reise, normalt bestående av:

 1. Charterreise (også ved kjøp av kun flysete)
 2. En tilrettelagt pakke, bestående av eksempelvis fly og hotell annonsert på nett eller i avisen
 3. Fly og hotell hvor du ber byrået/nettstedet om å booke et bestemt hotell og en flyavgang (ikke tilrettelagt)

Du kan kreve din forskuddsbetaling tilbake fra Reisegarantifondet forutsatt at arrangøren har stilt lovpålagt reisegaranti. Husk å ta godt vare på reisedokumenter (faktura/reisebevis) og kvittering på betalt reise, slik at du lett kan dokumentere ditt krav overfor oss.

Les mer her.

FORSIKRING OG DOKUMENTER

REISEFORSIKRING

Den reisende er selv ansvarlig for å ha fullgod reiseforsikring på plass.

REISEDOKUMENTER

Det er viktig at den reisende alltid kontrollerer bekreftelsen/billetten. Her finnes all informasjon om reisen/arrangementet. Det er viktig at det gis tilbakemelding umiddelbart hvis noe er uklart eller ikke stemmer med det du har bestilt. Vær nøye med å kontrollere at det står riktig fornavn og etternavn, og at navnene er stavet likt som i passet.

PERSONVERN OG SIKKERHET

PERSONVERN

Alle personlige opplysninger blir lagret i henhold til gjeldende lover og regler for personvern.
 • Fornavn
 • Etternavn
 • Kjønn
 • Adresse
 • Postnummer
 • Telefonnummer
 • E-post

TH Run Travels vil ikke dele dine personopplysninger til tredje part

BILDER OG FILM

Under våre reiser vil det bli tatt bilder/film som kan bli benyttet på vår hjemmeside, facebook, annonser, i blogger, artikler eller annen kommersiell sammenheng. Dersom den reisende ikke ønsker å medvirke på bilder/film må dette meddeles under reisen.

DEPOSITUM

Reisen er å anse som bekreftet av TH Run Travels AS når den reisende har mottatt bestillingsbekreftelse.

Ved bestilling faktureres et depositum på 50% av totalpris. Depositumet skal betales innen 15 dager etter påmelding. Er ikke betaling mottatt innen 15 dager annulleres din påmelding.

AVBESTILLING

Dersom reisen må avbestilles skal dette skje skriftlig. Ved avbestilling faktureres følgende avbestillingskostnader basert på arrangementets totalpris:

 • Mer enn 70 dager 3000.- i gebyr.
 • 50% ved avbestilling 60 dager før avreise
 • 75% ved avbestilling 59-40 dager før avreise
 • 100% ved avbestilling 39 dager eller mindre før avreise

Startavgiften tilbakebetales ikke.

TH Run Travels AS tar forbehold om prisendringer/valutaendringer på hotellopphold, flybilletter og tilleggsvalg. 

AVBESTILLINGSFORSIKRING

Alle som reiser med oss må ha reiseforsikring, og den reisende er selv ansvarlig for å dette på plass. TH Run Travels AS anbefaler alle som reiser med oss å ha avbestillingsforsikring i tillegg til reiseforsikring.

Sjekk om du har dette via din reiseforsikring eller om du har denne type forsikring via et eventuelt kredittkort. Hvis du ikke har noen avbestillingsforsikring så anbefales det at dette tegnes hos forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen.

FORCE MAJEURE

Ved hendelser som krig, internasjonale bestemmelser, terrorisme, streik, innenrikspolitiske uenigheter, farlige smitsomme sykdommer eller andre omstendigheter som partene ikke råder over eller gjør det tilrådelig, ulovlig eller umulig for partene å fullføre avtalen i henhold til avtalen, kan begge parter si opp denne avtalen. Ved Force Majeure eller en hendelse som an sakkyndig i norsk eller internasjonale myndigheter bedømmes som så alvorlig at det gis rett til å avbestille reien, har TH Run Travels AS uansett rett til, uavhengig av hva som angis som grunn, å ta ut et beløp som dekker de faktiske kostnader som leverandører og TH Run Travels AS har hatt. Streik, lockout, brann, vesentlige innskrenkninger i leveranser eller andre omstendigheter utenfor TH Run Travels AS kontroll, berettiger TH Run Travels As å kunne heve avtalen uten å måtte gi kompensasjon.