Marathon du Medoc

Medoc Marathon

Om løpet:

Medoc Marathon et et vin- og karnevalsmaraton, der de fleste deltakerne er utkledd. Drikkestasjonene byr blant annet på vin, ost, tørket frukt, østers, entrecote og mye annet snadder mens du løper mellom vinrankene i et av Frankrikes ypperste vindistrikt. Temaet i 2023 var «Gastronomy», mens det for 2024-utgaven ikke er bestemt enda.

Medoc ligger en drøy times kjøretur utenfor Bordeaux. Man møter på første vingård allerede tre km ut i  løypa, og siden passerer man 23 til. Samtlige byr på smaksprøver til løperne, og vi kan med hånden på hjertet si at det dreier seg om kvalitetsvin.

Atmosfæren i dette løpet er helt annerledes enn i andre maraton. Det hersker en avslappet stemning, der ingen bryr seg om sluttiden. Her handler det om å suge til seg inntrykk og lagre minner for livet.

TH Run Travels AS er stolt samarbeidspartner med arrangøren, og kan derfor tilby overnatting på 4-stjerners hotell med frokost.

Hotellet vi har valgt i 2024 holder høy standard og ligger rett ved det berømte vinmuseet, som absolutt er verdt et besøk.

Dagen etter maratonet arrangerer TH Run Travels en eksklusiv tur kun for våre reisende, til Chateau Guiraud, den største vingården i distriktet som ligger rundt 50 min busstur fra Bordeaux. Først spiser vi lunsj på restauranten som tilhører vingården og som ligger rett i nærheten i særdeles idylliske omgivelser. Deretter blir det vinsmaking (3 sorter), omvisning i vinkjelleren og produksjonen -et svært populært innslag for våre reisende. 

Vil du ikke løpe maraton? Fortvil ikke – vi har også plass til deg som vil være med uten startnummer, men prestere i heiagjengen.

Enten du er med som deltaker eller tilskuer, blir dette en opplevelse du sent vil glemme. For det er jo en kunst å løpe 42.2 km og smake på vin fra 24 vingårder.

Inkludert i grunnprisen er følgende:

 • Transport t/r hotell – startområdet
 • 4-Stjerners hotell inkl frokost, i delt dobbeltrom
 • Startnummer og t-skjorte – deles ut på hotellet dagen før løpet
 • Reiseledelse og service fra TH Run Travels AS

Dette kommer i tillegg:

 • Fly t/r Bordeaux 
 • Valgfri deltakelse på vingårdbesøk

Verdt å vite :

 • 24 drikkestasjoner med vann, cola og vin.
 • Det serveres blant annet frukt, ost, pommes frites, popcorn, chips, kjeks, entrecôte og østers ved de ulike stasjonene.
 • Baggage-drop rett ved startområdet.
 • Buss transport fra hotell til start.
 • Maratonet starter kl 09:30
 • I Frankrike kreves det at alle løpere har Medical Certificate, dette kan vi være behjelpelig med

Pris: Utsolgt 2024

På grunn av stor pågang til denne løpsreisen er det et påmeldingsdepositum på 500.- Dette trekkes av på sluttfakturaen. 


6-9 September 2024

Bordeaux:

Bordeaux er med sine knappe 240.000 innbyggere en oversiktlig og fredelig by – en «liten» storby. Her kan man vandre hvileløst omkring og are nyte arkitektoniske perler, stikke innom små, autentiske nisjebutikker eller nippe til et glass kvalitetsvin på en fortauskafé. En tur langs den vakre promenaden er også å anbefale.

Bordeaux har en stolt historie, og vinindustrien i regionen er sentral i denne. I sentrum er det vinutsalg og vinsmakinger nær sagt over alt. Byen bugner dessuten av smaksopplevelser, og prisnivået ligger godt under det norske. Den alltid så velsmakende vinen får du til rundt 50 kroner glasset.