New York City Marathon 

Det finnes få løpsarrangement som kan sammenlignes med dette. En kombinasjon av en ordentlig storbyferie og å gjennomføre et maraton – det blir neppe bedre.
En av verdens mest ikoniske løyper tar deg gjennom New Yorks fem bydeler, og starter på Staten Island.

New York City Marathon 

1.nov – 5.nov 2024

Det finnes få løpsarrangement som kan sammenlignes med dette. En kombinasjon av en ordentlig storbyferie og å gjennomføre et maraton – det blir neppe bedre.
En av verdens mest ikoniske løyper tar deg gjennom New Yorks fem bydeler, og starter på Staten Island.

Starten er spektakulær og gåsehud-fremkallende. Å stå i den mengden blant forventningsfulle løpere mens «The Star-Spangled Banner» ljomer utover, er et minne og følelse som fester seg for alltid.
Så tas de første, rolige skrittene fram mot passeringsmatta. Kaster du blikket litt til venstre, ser du den berømte skylinen. Et mektig skue.

De første kilometrene tilbakelegges over Verrazzano-Narrows Bridge som binder Staten Island sammen med Brooklyn. Det er den andre bydelen som venter – og her er det liv i gatene så det holder. Tilskuerne er kjent for sin entusiasme og siden du enda er i starten av løpet, trenger du ikke spare på kreftene her, men gi en high five eller ti til alle som står langs sidelinja. For dem er du rene helten.

Etter Brooklyn skal du innom Queens og Bronx pluss Manhattan.
Har du vært på Karl Johan i Oslo på 17.mai? Dette kan ganges med minst 10. Klumpen i halsen er ikke langt unna (ikke tårene heller) når det store folkehavet på 1st Avenue tar imot deg som reneste OL-vinneren idet du løper ned bakken etter å ha passert den litt tøffe Queensborough-broen ved rundt 25 km.
Heiingen gir et kick og blir et kjærkomment «dytt» opp det lange strekket før du skal innom Bronx, for så å vende tilbake til Manhattan igjen.

Løypa er ikke blant de mest lettløpte, da det er en del stigninger i forbindelse med passering av de totalt sju broene. I tillegg er det en del bakker når du skal opp mot Central Park.

De fem siste kilometrene løpes i selve Central Park og oppløpet de 600 metrene fram mot den magiske målstreken er – ja – magisk!
En solrik høstdag med skarp luft i denne verdensmetropolen der du hylles omtrent for hver meter du tar – vi rett og slett digger New York.

Å tilbakelegge 42,2 km i denne energiske byen med all den mangfoldigheten er  rett og slett et eventyr.

Når du reiser med TH Run Travels vil en av de to reiselederne delta i løpet, mens den andre står i målområdet, lett synlig med norske flagg i hånda, og tar imot deg, klar til å forevige et av dine stolteste øyeblikk.
For det vet vi at det blir.

Det er en særdeles god følelse å vandre rundt i gatene på «Medal Monday» og  motta gratulasjoner fra alle kanter. Amerikanerne bryr seg ikke om tiden, men at du faktisk gjennomførte selveste NYCM.
Med oss får du trygge, erfarne reiseledere som kjenner byen og løypa. For å gi deg en best mulig totalopplevelse reiser vi med et begrenset antall deltakere.

Vi legger til rette for felles (frivillige) treff på ulike restauranter i løpet av oppholdet og har after run-dinner på kvelden etter maratonet – et populært innslag på våre turer.
Ellers deler vi gladelig ut tips om steder du bør få med deg og som ligger utenfor turisttråkket.

Du vil aldri kjede deg i New York.

Inkludert i prisen:

 • 4 netter på 4-stjerners hotell i området rundt Upper West Side
 • Startnummer til løpet
 • 30 prosent rabatt på Garmin pulsklokker og tilbehør på Garmin.no
 • 10 prosent rabatt på Sporcks-sokker og Triloop treningsøy, som selges i vår nettbutikk

Verdt å vite:

 • Over 50.000 løpere stiller på startstreken ved Staten Island
 • Gjennomsnittstiden for de som fullfører var 4 timer og 39 minutter i 2023
 • Logistikken med transport fra Manhattan, hvor vi bor, til Staten Island er litt av en kabal, og avgang med buss som kjører oss over, skjer kl 05 om morgenen.
 • Man må påberegne noen timers venting på et område like ved selve starten og siden det kan være kaldt om morgenen i november, er det lurt å ha med seg varmt tøy og kanskje til og med en sovepose som kan legges igjen og gis videre til veldedige formål.
 • Du kan levere fra deg en merket bag med tørt tøy som du kan hente i målområdet, før du rusler tilbake til hotellet. Det tar 20-30 min å gå til teltene med bagasje. Vi vil derfor også tilby at du kan legge igjen en liten bag som en av reiselederne tar med til målområdet.
 • Det er fem startbølger etter eliten, klokka 09.10/09.45/10.20/10.55/11.30. 
 • En av reiselederne våre (Trude) er med til startlandsbyen og deltar også i maratonet, mens vår andre reiseleser (Espen) tar imot deg i målområdet.
 • Makstid for å fullføre maratonet er 7 timer.

Pris fra 28.990,-

Prisen for turen faktureres som følger:

 • 8000.- faktureres ved påmelding (refunderes ikke)
 • 50% av turens totale kostnad ca 1 mnd etter påmelding
 • Resterende ca 2 mnd før avreise

New York

New York City – den pulserende metropolen som aldri sover, er en av verdens mest ikoniske byer, hvor det er umulig å kjede seg.

Utover å delta på NYC Marathon er det et hav av «must-sees», for her står severdighetene i kø.

En av de mest fremtredende kjennetegnene ved New York er den imponerende skylinen. Det majestetiske panoramaet preges av bygninger som Empire State Building, Chrysler Building og One World Trade Center. Like majestetisk når solen går ned som når den står opp og byen våkner til liv.

New York City er også kjent for sine varierte bydeler, hver med sin unike atmosfære og karakter. Fra det bohemske Greenwich Village til det finansielle distriktet i Lower Manhattan, er hver bydel som et eget mikrosamfunn med sine egne historier og skatter. Central Park er oasen midt i betongjungelen, og er et elsket fristed for befolkningen.

For deg som er interessert i kultur, må du få med deg en forestilling på Broadway, Metropolitan Museum of Art, Museum of Modern Art (MoMA) og Guggenheim Museum – for å nevne noen.

Skal du utforske restaurantlivet er maten i New York like variert som befolkningen selv. Her dufter det av kulinariske fristelser fra alle verdenshjørner rett og slett en smeltedigel av smaker.

Shoppingmuligetene er et kapittel for seg. Fifth Avenue er et must, det samme er kjøpesentrene Macya og Bloomingdales. Og i november er det allerede julepyntede gater, så her er det bare å snuse inn stemningen og gjøre unna gavehandelen.

New York City er mer enn bare en by; det er en opplevelse.