Valencia Marathon

Valencia er en herlig storby, som ikke føles stor i det hele tatt, selv om den er Spanias tredje største etter Madrid og Barcelona, med sine drøyt 800.000 innbyggere.

Valencia Marathon

29. nov -2. des 2024

Valencia Marathon står på terskelen til virkelig å bli et av de store løpene i Europa du bare må ha på løpe cv-en din. Fra og med 2021 går maratonet under samme paraply som London og New York, da de tre arrangørene har bestemt seg for å samarbeide for en best mulig opplevelse for deg som deltaker. Per i dag har man et tak på rundt 20.000 løpere, men dette skal økes opp mot 30.000 de neste årene.

Valencia Marathon er det eneste spanske maratonløpet med gullmerket fra International Association of Athletics Foundation (IAAF).

Vi er stolte og glade for å være et av løpsreiseselskapene som hvert år er sikret et bestemt antall startlisenser og gleder oss til å løpe sammen med deg i den flate løypa, hvor verdenseliten samles.

Ja, løypa er virkelig blant de aller flateste og raskeste i Europa. Fra starten like ved Valencia science park, får man følelsen av å løpe nedover de første kilometrene. Deretter venter lange, flate strekk, hvor du et par ganger møter de aller raskeste på motsatt side.

Det er liv og røre langs mesteparten av traséen, men aller mest folk når man nærmer seg sentrumsgatene omtrent halvveis ut i løpet. Da har man passert Stadium Mastella, hvor Valencia spiller sine hjemmekamper og hvor det utenfor står et livlig band som sørger for god stemning.

Vil du ha med deg en egen heiagjeng som ikke selv løper, er det verdt å nevne at man passerer rett forbi inngangen til hotellet vårt ved 29 km  – en super mulighet til å klaske high five med noen du kjenner og få noen oppmuntrende ord før du tar fatt på den siste tredelen.

Det er tid for å glemme de litt slitne beina. De 13 siste kilometrene løper du nemlig med hjertet, vel vitende om at du ikke skal opp en eneste bakke, men bare fortsette på flaten før du runder av med en liten nedoverbakke og en liten kilometer rett fram før man får rulle nedover igjen de siste 600-700 metrene mot målstreken.

Igjen – du må bare nyte de siste minuttene og få med deg de spektakulære bygningene som utgjør kulissene i målområdet.

Etterpå er det bare å slentre bort for å hente goodie-bagen, og sjelden smaker det så godt med iskaldt vann, frukt og chips – for å nevne noe.

Inkludert i prisen er følgende:

  • 4-stjerners nydelig boutique-hotell med sentral beliggenhet i gamlebyen og med 30 minutters gange til start/målområdet
  • Startnummer og t-skjorte
  • Frokostløp (valgfritt) dagen før maratonet 
  • 30 prosent rabatt på Garmin pulsklokker og tilbehør på Garmin.no
  • 10 prosent på Sporcks-sokker og Triloop treningstøy, som selges på vår nettbutikk.
  • På denne reisen er det mulig for den enkelte å bestille flybilletter selv. TH Run Travels tilbyr flybillett ved forespørsel.

Verdt å vite:

  • Stedet for startnummer-henting ligger utenfor sentrumskjernen og det letteste er å ta taxi fram og tilbake.
  • Drikkestasjoner hver femte kilometer, med vann, sportsdrikke  og cola (på de to siste stasjonene) Det deles ut energigel ca halvveis og ved 30 km
  • 30 minutters gange fra hotellet til start/målområdet. Vil du ta de 2,5 kilometrene som oppvarming, bruker du et kvarter. Det går også shuttlebus fra hotellet og denne er gratis for våre deltakere

Pris fra 8940,-


Valencia:

Valencia er en herlig storby, som ikke føles stor i det hele tatt, selv om den er Spanias tredje største etter Madrid og Barcelona, med sine drøyt 800.000 innbyggere.

Temperaturen er behagelig omtrent året rundt, og i begynnelsen av desember, som er vårt tidspunkt for reisen, ligger den på rundt 20-22 grader, og noe kjøligere på kvelden.

De koselige gågatene og åpne plassene yrer av liv. For deg som er glad i shopping er mulighetene omtrent ubegrensede, her finnes det aller meste.  Sett deg også gjerne ned på en av de utallige fortauskafeene, med noe kaldt i glasset eller en kopp kaffe, og nyt synet av blomstrende appelsintrær – selv i julemåneden bugner det over.

Ta en tur forbi den vakre katedralen og unn deg en tur til matmarkedet som ligger i gamlebyen, ikke langt fra hotellet vi bor på.